Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Метальниця списа Лілія Аполосова боролася за золото ветеранського чемпіонату Європи з конкуренткою із минулого

Минулого тижня дніпрорудненська спортсменка, заступник директора з навчально-тренувальної роботи КЗ «Василівська районна дитячо-юнацька спортивна школа «Таврія» ВРР ЗО Лілія Аполосова стала віце-чемпіонкою Європи з легкої атлетики серед майстрів. На змаганнях, що проходили в Італії, представниця Запорізької області посіла друге місце у секторі метання списа, серед жінок вікової категорії 40+. Про враження від виступу на першості континенту ми розпитали у спортсменки, одразу після її повернення на рідну землю.

-Лілія, як проходили змагання?

Змагання пройшли чудово, єдиний як на мене мінус, те що чемпіонат Європи проходив у трьох різних містах. Тому ми не могли бачити виступи інших українців, та й нас підтримати могли не всі. А так стадіон хороший, з погодою теж поталанило – вітру не було. Хіба що доріжка була м’яка, поки прилаштувалися до неї, ми ж звикли на жорсткому покритті тренуватися. Кращий результат, який приніс мені срібло, показала з п’ятої спроби. До цього намагалася довший розбіг зробити, щоб далі метнути. Але не вийшло. У підсумку зробила свій звичайний розбіг. Для перемоги не вистачило ще кількох спроб, як завжди (сміється, — прим.авт.)

-Перемогу у ваші категорії здобула інша українка – Анна Сластіна, Ви раніше зустрічалися в секторі?

Так звісно. Постійно конкурували ще за часів професійної кар’єри. Нещодавно Аня теж вирішила спробувати себе у ветеранському спорті, і це чудово – у мене з’явилася конкуренція, результат став зростати. На міжнародних ветеранських змаганнях ми зустрілися вперше. І я дуже рада, що Аня перемогла, ми навіть жартували, що влаштували на Європи чемпіонат України. Ще раз від душі вітаю її з перемогою!

-Доречі, показаним результатом задоволені?

Так, своїм результатом задоволена. А ще наші з Анею показники стали кращими серед учасниць чемпіонату Європи всіх вікових категорії. Навіть дівчат до 35 років ми обігнали — більше 41 метру ніхто не метав. А у мене результат 43.85 м, у Ані — 45.79 м.

-На цьому сезон завершено, які плани далі?

Готуватимусь до зимового чемпіонату України з метань. Хочу виступити серед дорослих, «поганяти молодь». А якщо серйозно, не вистачає досвіду змагального, тому хочу виступити у Мукачевому. І вже готуватимусь на наступний чемпіонат Європи серед майстрів.

-У Вас в активі вже є золото ветеранського чемпіонату світу, тепер ще й срібло чемпіонату Європи – в рідному Дніпрорудному стали впізнавати?

Так, навіть по телебаченню показували! Міський голова орден дав, приємно. Ще при нагоді дякую голові Василівської районної ради Калініну Денису Сергійовичу, апарату районної ради та депутатському корпусу за допомогу в придбанні метального списа для підготовки та виступу в міжнародних змаганнях. Думаю тепер результати будуть ще кращі!

середа, 18 Вересня 2019 08:03 | Переглядів: 483

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]