Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Життя без наркотиків

Гострота проблеми поширення наркоманії серед дітей та молоді добре відома як фахівцям, так і суспільству. Без перебільшення можна сказати, що «біла смерть» блукає по вулицях наших міст і сіл. Приводом прийому наркотиків найчастіше виступають соціально – психологічні установки й орієнтації, характерні для підлітків:

цікавість, бажання отримати нові відчуття, невпевненість в собі, відсутність життєвого досвіду, невміння протидіяти згубному впливу компанії, невміння вирішувати свої проблеми, конфліктна поведінка, наявність психологічних проблем.

Наркоманія – це хронічна і практично невиліковна хвороба, яка характеризується тяжкою психологічною та фізичною залежністю. Наркотики руйнують психіку і весь організм, завдають людині страшних фізичних та моральних страждань. За статистикою із 100 наркозалежних можливо вилікувати лише двох людей, інших врятувати неможливо. Наркомани не живуть довго і помирають дуже молодими. Правда полягає в тому, що наркотики і життя несумісні!

Щоб вберегти дітей від наркотичного лиха, в навчальних закладах постійно проводяться профілактичні заходи із застосуванням ефективних форм та методів роботи. Крім цього профілактичні бесіди проводяться і в родинах. Батькам треба пам’ятати про те, що, пропагуючи щодня здоровий спосіб життя у своїй сім'ї, вони можуть застерегти дітей від вживання наркотиків.

У лютому 2020 року, в рамках районного місячника, профілактичні бесіди з учнями «Життя без наркотиків» та відеолекторії були проведені фахівцями із соціальної роботи в загальноосвітніх школах та професійних ліцеях м. Василівки, м. Дніпрорудне, сіл Балки, Скельки, Орлянське, Приморське, Мала Білозерка. Загалом фахівцями охоплено роботою 10 учбових закладів району, проведено 10 групових заходів в яких прийняли участь 225 учнів. По завершенню групових зустрічей діти отримали інформаційні листівки.

Під час відвідувань сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, фахівці попереджали членів сімей про небезпеку наркотичної залежності, говорили про збереження здоров’я дітей, проводили бесіди щодо відповідального батьківства.

Головною метою проведеної роботи було залучення неповнолітніх до здорового способу життя.

 

четвер, 27 Лютого 2020 16:33 | Переглядів: 169

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]