Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

У районі сьогодні розпочався призов резервістів оперативного резерву

Президент України видав наказ про призов резервістів на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період. Сьогодні, 23 лютого, під головуванням голови Василівської районної державної адміністрації Андрія Холоші відбулася нарада з головами об'єднаних територіальних громад Василівського району з питання організації та виконання планових показників. В заході взяли участь голова Василівської районної ради - Олена Здор, військовий комісар Василівського територіального центру комплектування - Ілля Матвійчук, начальник відділу Служби безпеки України - Сергій Машко, начальник Василівського управління національної поліції України - Володимир Бондаренко,  голови громад району та призовних комісій.

Відсьогодні наказ про призов набирає чинності і вже сьогодні в районі розпочато роботу. Максимальний термін служби 1 рік.

Призову підлягатимуть резервісти від 18 до 60 років. Це будуть, як офіцери так і рядовий, сержантський склад.

Резервісти оперативного резерву першої черги проходитимуть службу у тих військових частинах і за тим фахом, в яких вони проходили службу до цього та підписали контракт для проходження служби в оперативному резерві.

Важливо! За призваними резервістами, згідно Закону України зберігатиметься робоче місце та середньомісячна заробітня плата.

Відповідно до Наказу Президента України, резервісти оперативного резерву мають самостійно з’явитись у свої військові частини або ТЦК та СП, за телефонним дзвінком або ж отримавши повістку для явки у свій ТЦК.

Якщо резервіст з тих чи інших причин, передбачених Законом не може бути призваним, йому необхідно особисто надати підтверджуючі документи. За неявку чи ігнорування виклику передбачено адміністративну або кримінальну відповідальність.

Додатково:

Відповідно плану до присутніх доведено чисельність резервістів (в рамках колишніх районів):

Кам'янсько-Дніпровський район – 116 сержантів, 13 - офіцерів;

Михайлівський район – 49 сержантів, 9 - офіцерів;

Василівський район – 125 сержантів 15- офіцерів;

м. Енергодар – 116 сержантів, 28 - офіцерів.

Резервісти оперативного резерву — це військовослужбовці, які звільняються зі строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров’я придатні до служби у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві, та набули певної військової облікової спеціальності.

Відповідно до Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку дозволяє протягом доби призвати резервістів на військову службу в особливий період без оголошення мобілізації. Право оголосити про такий призов має Президент України — Верховний Головнокомандувач ЗСУ.



середа, 23 Лютого 2022 16:05 | Переглядів: 1028

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]